8 okt 2008

De staat is een ordinaire dief.

Belediging van een vertegenwoordiger van de Staat, de minister in functie: Wouter Bos is gewoon een ordinaire dief. Maar zoals met wel meer witte boorden criminelen pakt niemand hem aan. Sterker nog: andere staats-dienaren dekken zijn rug. Den Haag: één grote oplichtersbende!

De feiten.

De VEB bereidt een juridische procedure voor tegen Fortis. De VEB is van mening dat de belangen van aandeelhouders Fortis onevenredig geschaad zijn door de bliksemacties van de Nederlandse en Belgische staat waardoor de onderneming feitelijk is ontmanteld. In het Nederlandse vennootschapsrecht is de bepaling opgenomen dat de goedkeuring van aandeelhouders vereist is indien meer dan een derde van de bezittingen worden verkocht of een belangrijke verandering van de identiteit of het karakter van de vennootschap plaatsvindt. Aandeelhouders Fortis hebben echter geen inspraak gehad in de verkoop van activa.

In gewone mensentaal: ik ben aandeelhouder Fortis is hetzelfde als 'ik bezit een huis' of 'ik ben eigenaar van een auto'. Dan komt Kawoutertje PolleBos langs, neemt mijn Ferrari mee, sloopt er de dvd speler en alle andere dingen van waarde uit en verkoopt die aan een stel ambulante handelaren, die vervolgens snel ervandoor zijn. Mijn gestripte Ferrari staat ergens langs de kant van de economische snelweg en de dief (Wouter Bos) komt triomfantelijk op TV vertellen hoe ie het land heeft gered!

Het restant van mijn gestripte Ferrari staat langs de weg en natuurlijk noodt dat uit om er nog een trap tegen te geven. Witte boorden crimineel Bos gooit nog eens olie op het vuur door tegen de Belgen op een soort nèhnehnènèh- toontje te triomferen dat hij de eerste van de stripperbende was en dus de 'gezonde delen' heeft kunnen jatten. Belgische gangleden zijn natuurlijk op wraak uit en strippen de rest van de Ferrari. Ze steken gauw wat winst in hun zak. Dat is toch bizar: mijn bezit wordt gejat en verkwanseld en ik deel niet eens mee in de winst! Ik verzin dat niet het staat er gewoon:

Brussel (tijd) - De Belgische regering heeft in een mum van tijd een theoretische meerwaarde van 1,6 miljard euro gerealiseerd op de Fortis-deal van het voorbije weekend.

De overheid kocht in twee fases 100 procent van Fortis Bank België voor in totaal 9,4 miljard euro. Zondag besliste de regering drie kwart daarvan te verkopen aan BNP Paribas voor 8,25 miljard euro. Dat waardeert Fortis Bank België dus op 11 miljard euro, vandaar de 1,6 miljard euro theoretische meerwaarde.

De verkoop wordt geregeld via de uitgifte van aandelen. De Belgische regering krijgt daardoor een belang van 11,6 procent in BNP Paribas en betaalt daarvoor 68 euro per aandeel. Momenteel staat de aandelenkoers op 69,51 euro. Ook daar heeft de regering momenteel een theoretische meerwaarde van bijna 200 miljoen euro op.

Jan De Schamphelaere
jan.de.schamphelaere@tijd.be


Normaal, wanneer je bezit wordt gejat ga je naar de politie. Als je tenminste nog zo'n domme naïeve braafkop bent, die gelooft dat De Staat lief voor je is. Maar hier helpt je dat niks: het is de Staat zelf, de baas van de politie die aan het jatten is! Sterker nog: ze heeft de ME om je auto gezet zodat je er niet eens meer bij kunt, want in het aandeel Fortis mag niet worden gehandeld. Zo hebben de autoriteiten bevolen...

De psychologie.

Wanneer een dief wordt bestolen gaat ie meteen hard gillen om de politie. Vaak veel harder dan zijn eigen slachtoffers doen. Maar wordt de dief zelf op heterdaad betrapt dan heeft ie honderd_en_een smoezen om uit te leggen hoe hij eigenlijk bezig is een hoger doel te dienen. Tuurlijk deed hij het niet om zijn eigen zak te spekken en waren er allemaal edele doelen gediend. Zo heeft Dief Wouter ook het beste met ons voor: het ging natuurlijk om de redding van het bancaire systeem en in het belang van alle spaarders. Gaat u voor al rustig slapen! Want stel je voor dat al die slapers wakker zouden worden en de Grote Graaier Wouter zouden ontmaskeren... dan zou ie zijn baantje kwijt zijn en is het afgelopen met het graaien. En daar trapt zelfs de VEB in: Alhoewel volgens de VEB de staat terecht het tegengaan van het instorten van het bancaire systeem en het beschermen van spaarders vooropstelt, is het onacceptabel dat vervolgens geheel geen aandacht meer is voor de belangen van aandeelhouders.
En dat terwijl ze haar persbericht begint met te stellen dat door de bliksemacties van de Staat de aandeelhouders zijn bestolen. O ja... Nood breekt Wet, dus Kawoutertje Bos is geen dief? Waarom ben ik dan wel een dief als ik buurmans Ferrari strip en doorverkoop? Ik doe dat immers óók alleen maar met de beste bedoelingen en om alle ellende uit de wereld te bannen.

Ach, weer wat vergeten: ik ben een gewone burger en alleen de Staat heeft het geweldsmonopolie. Maar dat is niet zonder regels! De Politie mág door het rode licht rijden (ik niet), maar dan moet wel het blauwe zwaailicht aanstaan en de sirene loeien, anders is de politie gewoon fout bezig. Crimineel Bos regelt het even allemaal en er zou geen regel zijn? Zelfs in tijden van oorlog mag je geen genocide plegen en zijn er regels. Maar niet voor Wouter, de zelf benoemde redder des vaderlands: die mag gewoon alle vennootschappelijke regels aan zijn laars lappen. Het is immers oorlog.

Het is meer dan schandelijk: mensen die hun vermogen in aandelen Fortis hadden zitten wisten natuurlijk best dat je met aandelen meer risico loopt dan met spaargeld. Dat je gewoon door de Staat kan worden bestolen komt echter niet in hun stoutste dromen voor. Het gaat nog verder: omdat je er niet in kunt handelen, er niet over beschikt doe je ook niet mee in de winst die de Staat straks bij verkoop maakt. En voor wie het nu nog niet ziet, het is nóg erger...

Wie met eerlijk verdiend geld aandelen Fortis had gekocht - ik hoorde iemand die zijn huis had verkocht en 8000 aandelen Fortis voor 22 € had gekocht: 160K € down the drain in the pockets of Thief Executive Officer Wouter - kon dat alleen omdat ie over dat geld eerst gewoon netjes in box 2 inkomstenbelasting heeft betaald. Denk je dat zo iemand, nadat ie door de Staat is beroofd deze strop van zijn inkomen mag aftrekken?

De Toekomst.

Je hoeft geen gepromoveerd massa-psycholoog te zijn om te kunnen voorspellen hoe zoiets uitwerkt. De Staat - in dit geval overduidelijk gevoed door het gedrag van Kawoutertje Flop als minkukel van Tante Fiens Nanciën in samenwerking met Harry Potter Bak Ellende en geïnspireerd door Het OpperWezen Sjors Boesj- De Staat heeft dus niet het beste met ons voor. De Staat is gewoon een ordinaire systeem-misdrijver. Ze besteelt ons. Wij leven in een bananenmonarchie. En of je het nou begrijpt of niet, het zal maar op één manier zijn uitwerking hebben: we worden met zijn allen, nog meer dan we al zijn, calculerende burgers. Belasting ontwijken wordt een grotere Volkssport dan het al is. Dat is fase 1.

Vervolgens merken we dat de 'minpreesdent', de 'minfonwijs' en de 'minfanciën' samen met de leden van 'koonkhuis' even calculerend, onbetrouwbaar en hebzuchtig zijn als de gemiddelde calculerende burger. Wij dus. Het lijkt me geen raketwetenschap om dan te voorspellen wat er gebeuren gaat: ieder voor zich, God voor ons allen. Je zou er bijna somber van worden...

1 opmerking:

Anoniem zei

I have fun with, cause I discovered just what I was having a look for.
You've ended my 4 day lengthy hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye

Also visit my blog; leamanczyk