12 mrt 2009

Je last.fm playlist blijven gebruiken

Last.fm is een veel gebruikte webmuziek dienst. Je kunt er op twee manieren naar luisteren: puur webb/browser based of d.m.v een kleine client die je op je pc moet installeren.

Je kunt er muziek van anderen mee beluisteren, met vrienden delen etc. In principe is alles gratis, maar als je wat meer wilt moet je betalen. Nummers die gespeeld worden kun je op verschillende manieren taggen. Afkeuren, "Loveit" of aan je playlist toevoegen. In het begin van last.fm kon je je eigen playlist ook via de client gewoon afspelen. Wilde je meer playlists aanmaken dan moest je een betaald abo nemen.

Vorig jaar met een auto update van de last.fm client was het opeens gedaan met het gratis kunnen afspelen van je eigen playlist. Met een kleine correctie in je registry verhelp je dit snel:

Open regedit en ga naar de sleutel HKEY_CURRENT_USER/Software en scroll naar beneden tot je /Last.fm/Client/Users hebt gevonden. Daaronder vind je je eigen last.fm userid

Onder /recentstations vind je de lijst van de laatste tien stations die je hebt beluisterd. Heb je op je eigen station geluisterd dan staat daar iets als lastfm://user/efuld/personal want mijn userid is efuld.
Verander de waarde "personal" in "playlist". Sla dit op en verlaat regedit.

Als je hierna weer je lastfm client opstart dan zie je onder het kopje 'history' je eigen playlist. Daar kun je op klikken en zo weer geheel gratis naar je eigen playlist luisteren. Het enige oppaspunt: die history is maar tienposities lang en als je dus veel ook naar andere stations (verander daar ook "personal"in "playlist" ;-) luistert verdwijnt dus weer je eigen playlist. Kwestie van zo nu en dan op klikken dan staat ie weer bovenaan> en anders moet je weer even regedit van de plank halen...

Tuurlijk zijn er ook andere workarounds, bijv. als je wel via de browser wilt luisteren naar last.fm. Maar het gebruik van de client heeft vele voordelen. Enjoy!

1 opmerking:

@jatmoos zei

bedankt voor de uitleg, hoe werkt dit op een apple computer ?